La nova circumval·lació que la Diputació de Tarragona està construïnt a Blancafort s’havia d’estrenar per Sant Joan, però per culpa de les pluges de la primavera s’ha allargat un mes el termini i s’acabaran a finals de juliol.

Per millorar l’accessibilitat del trànsit al poble de Blancafort, s’ha procedit a modificar la circumval·lació i la intersecció construint una nova glorieta per a canalitzar la circulació de vehicles. Les obres s’estan realitzant a la carretera TV-2338 i en l’encreuament de Blancafort, l’Espluga de Francolí, els Omells de Na Gaia i Montblanc que correspon a la cruïlla de les carreteres TV-2337, TV-2336, TV-2338.

L’obra ha de millorar l’accessibilitat a Blancafort

L’actuació consisteix en eixamplar la circumval·lació de la part baixa de Blancafort, uns 800 metres de carretera. A més a més, s’ha construït una glorieta per tal que els vehicles quan entrin a la població hagin de disminuir la velocitat. Primerament, la glorieta no estava pressupostada, tot i que al final es va afegir per tal de millorar l’accessibilitat a l’entrada de la població.

La part més costosa del projecte ha sigut l’ampliació del pont del torrent que han hagut de fer un afegit a l’antic pont. La gran notícia d’aquesta circumval·lació és un vial per als vianants de metro i mig que durant anys s’havia reivindicat per tots els caminadors. En general, els treballs suposen una millora significativa de la seguretat viària.

L’Ajuntament de Blancafort havia reivindicat la necessitat d’actuar en aquesta cruïlla des de fa molts anys, ja que es tracta d’un punt molt transitat per la població amb un nombre elevat de vehicles agrícoles. L’alcalde de Blancafort, Magí Baltà, ha assegurat a l’EFMR que és una obra molt esperada pel poble i que estan molt contents que la Diputació hagi invertit diners als pobles petits com és Blancafort.

ÀUDIO: Magí Baltà reivindica la circumval·lació des de feia anys.

ÀUDIO: Magí Baltà critica la diputació per no valorar tant les poblacions de l’interior.

Fa 3 anys que Blancafort va iniciar tot el moviment i durant aquests anys s’han hagut de fer els pressupostos, projectes, etc. Les obres acabaran tenint una durada de 6 mesos i el pressupost pel condicionament de la carretera és de 617,890.15 €.