[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QN1GCrOZZ9o?rel=0&showinfo=0]
L’espluguí Fernando Martí posa punt final a 75 anys pintant. Martí va començar el viatge artístic i professional als 12 anys, d’aprenent del seu pare, i ara el tanca amb una exposició de comiat a la Sala del Cubar del Monestir de Poblet.

La mostra, que va obrir les seves portes el 30 de juny es podrà visitar fins al 29 de juliol, recull les obres més recents del pintor espluguí i algunes d’anteriors. En total s’hi poden veure 40 quadres, una quinzena d’aquests sobre el Monestir de Poblet i gairebé una desena plasmen espais de l’Espluga de Francolí.

Fernando Martí ha pintat més de 700 quadres

“L’edat no perdona”, reconeix Fernando Martí per anunciar que s’acomiada amb aquesta exposició. Des del primer quadre que va pintar quan només tenia 12 anys, i que encara conserva, n’han vingut com a mínim 700 més, segons els seus càlculs. Tot i això, Martí confessa: “jo he viscut de la brotxa grossa, de la restauració”. De fet, l’espluguí ha estat un artista polivalent, ja que treballat molt en retulacions i tasques de restauració, a més de pintar quadres, principalment a l’oli o d’aquarel·la. La firma de Pintures Martí es remunta al 1924, reflecteix el pas de tres generacions de pintors i d’una passió que ha passat de pare a fill.

Fernando Martí guardarà els estris i materials de pintura satisfet amb el que deixa enrere i expressa que “el més maco d’aquesta vida és que, si t’agrada el que fas, les hores les vius. De l’altra manera, ha de ser molt avorrit fer una feina que no t’agradi”.

ÀUDIO: Entrevista a Fernando Martí durant el programa La Conca al Dia