El joc batejat amb el nom “La pastanaga espluguina“, una versió del popular joc de l’assassí, és la principal novetat de la Setmana de la Joventut d’enguany. La programació festiva per als joves de l’Espluga comptarà amb música, formació, tastos gastronòmics i activitats diverses, tot plegat en un Faistiu 2018 que se celebrarà del 14 al 22 de juliol.

El popular joc de l’assassí arribarà a l’Espluga durant tota la setmana. L’activitat consisteix en eliminar participants tocant-los amb una pastanaga a l’esquena. La víctima ha d’entregar la seva targeta a qui l’ha tocat amb la pastanaga, quedant així eliminada del joc. Per participar-hi, els joves han d’omplir un formulari d’inscripció al web Auvënguen.

L’altra principal novetat serà un concurs d’apilar caixes que se celebrarà a les 8 del vespre del 17 de juliol a la plaça Montserrat Canals. L’activitat consistirà en apilar caixes, una damunt de l’altra, per veure qui en posa més sense que caiguin. A més a més, una exhibició d’un simulacre de rescat en un accident de trànsit i una jornada formativa sobre els castells per part dels Torraires de Montblanc formaran part de diverses sessions de formació.

Aquest any també s’incorpora al programa un torneig de Clash Royale, un joc d’èxit juvenil i que ha revolucionat els telèfons mòbils. La tecnologia també farà una aportació a la Setmana de la Joventut amb uns tallers de robòtica en què les persones que hi participaran hauran de resoldre diferents problemes de programació aprenent així a resoldre interessants reptes.

Les propostes musicals amb les “Nits del Francolí” acolliran als Jardí dels francolins cada nit una oferta variada de música, jocs i gastronomia. Destacar el concert acústic amb The Bird Yellow, el projecte del  jove barceloní  Gerard Vidal Barrena que amb un bagatge musical potent presenta el seu disc debut.

Les noves apostes acompanyen les ja consolidades

La Setmana de la Joventut d’enguany incorpora novetats però manté actes que s’han celebrat durant els darrers anys. Un d’aquests casos és el Concurs de Paelles que se celebrarà diumenge 22 de juliol a la piscina municipal sent ja un dels actes més mediàtics de la programació.

En aquesta línia, el Correbars Esgarriat també és una de les apostes consolidades i tindrà lloc el divendres 20 de juliol a partir de les 18.30 h, amb inici del recorregut a les 19 h. La festa jove es celebrarà el 14 de juliol amb el concert del grup de versions Allioli i sessió de DJs amb Dj Aisi Cravid. Al llistat d’actes tampoc hi falta la caminada nocturna i el bany nocturn a la piscina municipal.

L’espluguina, Laura Hernàndez, ha estat l’encarregada de dissenyar el cartell de la Setmana de la Joventut 2018 protagonitzada per un gelat de diversos colors i amb personalitat. La setmana de la joventut de l’Espluga està organitzada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el PIJ Francolí i l’Associació Juvenil Auvënguen, amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.