En marxa els tràmits necessaris per restringir la circulació de camions a l’N-240, entre les poblacions de Borges Blanques i Montblanc. Concretament la prohibició serà entre el punt quilomètric 69 de les Borges i el 36,5 de Montblanc. La resolució per la qual s’establiran les restriccions, entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i resultin efectives les bonificacions. La restricció obligarà als vehicles pesats circular per l’AP-2 que tindran una bonifició del 50%. Des de Trànsit apunten que contribuirà a reduir la sinistralitat i millorar la mobilitat entre les poblacions. L’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet i Montblanc són els municipis afectats per la prohibició de camions. Tot i això, la mesura ha estat ben rebuda pels alcaldes, però que lamenten que arriba massa tard, després dels nombrosos accidents mortals que s’han produït.

L’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira, li ha semblat bé les restriccions tenint en compte que és una de les carreteres amb més sinistralitat de la zona de la Conca. Rovira diu que tot el gra que es descarrega el port de Tarragona i va a l’indústria alimentaria de Lleida i d’Osca passa tot per aquesta carretera, un fet que incrementa molt el pas dels camions. L’alcalde he explicat que “si féssim una fotografia aèria d’un moment determinat de la carretera entre Lleida i Tarragona es veuria com una mena de cuc”.

ÀUDIO: David Rovira valora la prohibició dels camions a l’N-240.

Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet, diu que és una notícia esperada però insuficient. Fa molt de temps que les poblacions del tram reclamen el desdoblament, després de diversos accidents a la nacional. Güell diu que “l’A-27 acabarà arribant a Montblanc i després el debat serà l’enllaç entre Montblanc i Lleida com s’acaba fent”.

ÀUDIO: Joan Güell parla sobre la sinistralitat de la nacional a l’altura de Vimbodí i Poblet.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha afirmat a l’EFMR que la prohibició arriba després de diverses reunions amb els alcaldes afectats i argumenta “això deu ser l’inici de tot d’un seguit d’acords que està lligat amb la bonificació dels peatges”.

ÀUDIO: Josep Andreu explica com s’ha arribat fins a la prohibició.

Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-2/E-90, entre les sortides número 7,a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria. La mesura també afecta a altres trams de Barcelona i Terres de l’Ebre. A l’N-340 s’aplicarà al tram que va des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès, i també el tram d’Alcanar fins a l’Hospitalet de l’Infant.