[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7CyuRBzK_dA?rel=0]

L’Agència de Residus de Catalunya invertirà 3,8 milions d’euros al Centre de Tractament de Residus de la Conca de Barberà, ubicat a l’espluga de Francolí. Es tracta del projecte més important des de la seva construcció i aquest dilluns el consell d’administració del centre de la Conca ha aprovat la solicitud de la subvenció.

La inversió provindrà del Fons de gestió del cànon de residus municipals i servirà per construir una nova planta per al tractament de la fracció resta i l’ampliació de la planta de compostatge de la fracció orgànica. En aquest cas, s’habilitaran unes sitges amb ventilació per optimitzar el procés biològic de la matèria orgànica i, per tant, permetrà dipositar només matèria inerta a l’abocador per evitar la generació de residus líquids, els anomenats lixiviats.
ÀUDIO: Josep Amill explica la millora en el tractament de la fracció orgànica
El conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Amill, ha destacat que les millores seran importants per al Centre de Tractament de Residus de la Conca, però ha explicat que amb les millores la planta de compostatge de la fracció orgànica no tindrà més capacitat, sinó que permetrà treballar millor i més ràpid. 
ÀUDIO: El conseller comarcal parla del projecte 
La inversió de l’agència de residus està pressupostada per al 2019, però encara s’ha de redactar el projecte.  Això fa creure que la construcció no començarà fins al 2020.