[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QA3s7bHdcPo?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]

Aquest diumenge la plaça Major de la Vila Ducal de Montblanc ha acollit la quaranta-quatrena edició del tradicional Aplec de la Sardana de Montblanc.

La festa ha començat a partir de les onze del matí amb l’actuació de les cobles convidades Maricel, Bellpuig Cobla i Selvatana que han interpretat un total de 40 sardanes, dues d’elles conjuntament. Amb un dinar de germanor la festa ha continuat a la tarda i s’ha allargat fins a dos quarts de vuit. En aquesta edició el Ball de Bastons de Montblanc s’ha sumat a l’aplec oferint uns balls acompanyats per la música de la cobla. L’Aplec l’organitza el Grup Sardanista del Museu Arxiu de Montblanc. El seu president, Ramon Requesens, es mostrava satisfet per l’evolució dels darrers anys, i en un any on Montblanc és la capital de la Sardana 2018 Requesens afirma que “és un bon moment per potenciar la sardana a nivell de la població”.

Montblanc, capital de la Sardana 2018

Coincidint amb Montblanc com a capital de la Sardana, la població continuarà realitzant diversos actes fins al març de l’any vinent que haurà de passar el relleu a la ciutat de Perpinyà. Durant aquest any es faran diverses activitats relacionades amb la dansa catalana. Una d’elles serà el repte que la població s’ha marcat vulguen encerclar la muralla amb una rotllana sardanista multitudinària, això serà els dies de l’Acampada Jove aprofitant la joventut per poder aconseguir el repte.