[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oNvYLuveAm4?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]
L’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha inaugurat aquest diumenge la seva seu social en ple call jueu de l’antiga Espluga Sobirana, al barri del Capuig.

El regidor de Cultura, Jordi Torre, i el president de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, Jordi Filella, han estat els encarregats de destapar la placa inaugural que a partir d’ara identificarà aquest espai, ubicat al carrer del Mig, en un dels edificis recuperats durant l’execució de la Llei de Barris i la Ruta Templera i Hospitalera.

Després el rector de la Parròquia de Sant Miquel, Marcus Vinicius Teixeira, ha beneït el local.

Foto de grup de la Junta del Pessebre de l’Espluga, la Junta de la Coordinadora de Pessebres Vivents i l’Ajuntament de l’Espluga. (Foto: Josep Morató)

El Nadal passat, l’Ajuntament de l’Espluga va acordar amb el Pessebre Vivent la cessió d’aquest equipament per poder adaptar-lo com a espai de reunions, punt de trobada de tots els socis i manteniment del Pessebre Vivent. L’espai inclou una zona de reunió, un espai d’arxiu, la zona de vestuari i atrezzo, un lavabo i una zona de servei.

El president de l’entitat, Xavier Lozano, ha destacat la importància de poder ubicar la seu social al mateix barri on l’actual etapa del Pessebre Vivent ha establert el seu recorregut: “aquesta és una manera més de dinamitzar el centre històric de l’Espluga”, ha destacat Lozano. El responsable d’aquest projecte ha explicat que “aquest local ha estat possible gràcies a la cessió i participació de l’Ajuntament en la seva adequació, i també a la col·laboració de diversos voluntaris de l’entitat” que ho han fet possible.

A l’acte hi han assistit el regidor de Serveis Municipals, Joan Amigó, i el regidor de Cultura i Turisme, Jordi Torre, a més dels regidors de Som Espluga Jordi Miró, Josep M. Vidal, Xavier Rosell i Laura Ruiz de Porras. Torre ha destacat el paper que pot tenir el Pessebre Vivent en la dinamització turística del nucli històric de l’Espluga, establint sinèrgies amb la pròpia Ruta Templera i Hospitalera.

El president de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, Jordi Filella, ha anunciat la propera entrada del Pessebre de l’Espluga a la Junta de la Coordinadora, en un moment destacat pel que representa aquest projecte, un dels més antics que es va començar a representar a Catalunya, llavors a la Cova de la Font Major.

Reunió itinerant de la Coordinadora a l’Espluga

La Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya ha estat la primera en estrenar la nova seu social del Pessebre Vivent de l’Espluga amb la reunió itinerant de la seva Junta Directiva que, fa unes setmanes, va decidir fer a l’Espluga de Francolí. L’equip directiu, format per membres de diferents Pessebres Vivents d’arreu del país, ha fet balanç de la recent assemblea i ha acordat a l’Espluga alguns projectes importants per la propera temporada de representacions. Des de la reunió, els representants dels diferents Pessebres han tingut l’oportunitat de descobrir el recorregut de l’actual pessebre espluguí i alguns dels espais visitables de la Ruta Templera i Hospitalera.