La Denominació d’Origen Conca de Barberà ha premiat aquest divendres els 11 millors vins i caves de la 28a edició del concurs de la DO de la comarca que també n’ha reconegut 22 més de les diverses categories. En total 68 mostres participaven en el concurs repartides amb 11 categories. A diferència de les darreres edicions la categoria més concorreguda va ser la de Negres Monovarietals de Trepat amb 12 vins.

El certamen, dividit en 11 categories, va premiar el primer classificat de cada varietat i va mencionar els segons i tercers classificats. El tast dels vins es va fer el passat 12 d’abril al restaurant El Celler i va comptar amb la participació d’una quinzena de tastadors, encarregats de tastar a cegues els vins. El celler que en va sortir més benparat amb la millor puntuació va ser el Cara Nord Celler que va sumar dos premis pel que fa al sector del vi. En el sector del cava Celler Carles Andreu també va obtenir dos primers premis. Cara Nord Celler recollia el premi a millor vi blanc jove per Cara Nord de macabeu, chardonnay i trepat 2017,  també va aconseguir la millor puntuació al millor vi negre fermentat i/o criat en bóta. D’altra banda, el Celler Carles Andreu també recollia dos primers premis: el millor cava rosat per Rosat Barrica 2015 i l’Era de Celdoni 2011 rebia el primer premi de la categoria cava brut nature.

El primer premi de la categoria reina del certamen, la del vi negre trepat, el va recollir el Celler Round Village del Viver Vitivinícola amb el Mas de la Pansa trepat 2016. Els altres primers premis van ser per Portell rosat trepat 2017 de Vinícola de Sarral, com a millor vi rosat jove; el celler Marta Pedra amb Negre de Folls garnatxa/ull de llebre trepat 2017, millor vi negre jove; el millor vi negre criat en bóta per Partida dels Jueus Merlot 2014 del celler Cal Gasset; el celler Mas Foraster amb Josep Foraster selecció cabernet sauvignon/garnatxa 2011, millor vi negre reserva i el millor blanc fermentat i/o criat en bóta va ser Muntanyes de Prades chardonnay 2015 de Molí dels Capellans del Viver Vitivinícol. El millor cava brut va ser per Agrícola de Barberà amb Castell de la Comanda reserva macabeu/parellada.

Des de la Denominació d’Origen Conca de Barberà es va voler reconèixer el centenari de Cellers Domenys i Secció de Crèdit pel treball durant el centenari. Tot i la seva absència la DO li farà arribar la placa commemorativa.

La presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, destacava la qualitat dels vins i dels premis, uns premis que segons la presidenta donen reconeixement als cellers després de la feina feta durant tot l’any. Per altra banda el director d’INCAVISalavador Puig, va creure que hi havia una sana competència entre els cellers. També va fer referència al producte estrella com és el trepat que és una bona carta de presentació arreu del món.

L’entrega de premis es va celebrar a la sala Maria Font del Museu de la Vida Rural. En una escenografia diferent i amb totes les mostres al damunt d’un vehicle es va fer el lliurament amb la presència del director d’INCAVI, Salvador Puig, la Presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, el Director de Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngel Xifré, els alcaldes de l’Espluga i Montblanc, David Rovira i Josep Andreu, i el Conseller de Turisme del Consell Comarcal, Jordi Miró.

Imatges dels guanyadors de les diverses categories de vins i caves: