El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat no admetre la querella de delicte d’odi presentada pel Ministeri Fiscal contra l’espluguí Ferran Civit. El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya va fer diversos tuits a les xarxes socials en contra de la presència de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en hotels de Catalunya.

Aquest divendres s’ha fet pública la interlocutòria on el jutge rebutja els arguments del ministeri públic on defensava que hi havia un presumpte delicte d’odi contra els agents. La sala considera que els fets relatats no reuneixen les característiques de delicte d’odi, i no constitueix el delicte d’odi previst en l’article 510.1 del Codi Penal. El TSJC ha assegurat que l’article només es pot aplicar contra aquells que inciten a la discriminació de col·lectiu vulnerables.

Els tuits es van publicar el 2 i 3 d’octubre en el compte personal de l’espluguí amb l’etiqueta #caphotelambpolicia. Un total de cinc tuits que segons la fiscalia pretenien «intimidar i acovardir» els agents. Els tuis que va fer Ferran Civit són els següents:


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no creu que els missatges hagin tingut cap repercussió o efecte pràctic pels agents o els hotel la suposada limitació de la llibertat de circulació i residència que proposen els tuits és «quimèrica i irrealitzable».