[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9R1MxV7zoJo?rel=0&showinfo=0]
Al Ple municipal, d’ahir a l’Espluga, es va parlar dels Jocs Mediterranis, amb una crítica directe de l’alcalde del municipi pel menyspreu del comitè organitzador cap a la Conca de Barberà. Segons David Rovira, Tarragona 2018 no ha comptat per res amb la comarca, l’única del Camp de Tarragona on no s’hi ha fet cap prova. El Priorat, tot i no tenir cap seu, ha vist passar el ciclisme en ruta.

En el cas de la Conca, l’alcalde de l’Espluga lamenta que no han rebut cap infromació sobre els Jocs, ni cap element de publicitat. Crítica també al fet que els alcaldes de la comarca no han estat convidats a cap dels actes institucionals excepte la inauguració del pavelló Catalunya, invitació però que va fer el Govern català.

El ple d’ahir, a més, va aprovar que l’Espluga aparelli els noms de 16 carrers del municipi amb els dels 16 polítics i líders civils empresonats i exiliats per la causa independentsita. No retirarà els noms oficials, sinó que col·locarà al costat la placa amb el nou nom. A més a més, la proposta demana que l’Ajuntament i una representació dels familiars dels exiliats i presos descobreixin les plaques com a acte de la Festa Major.

El ple també va servir per aprovar la creació de la plaça de l’1 d’octubre. La proposta que es fa és la confluència entre l’avinguda de Catalunya i el carrer Lluís Carulla, espai conformat per la rotonda i la calçada i les voreres que l’envolten. S’ha considerat aquest indret perquè no té nom i és un espai proper al col·legi electoral de l’1 d’octubre.