La cinquena edició dels Divendres DiVins arrencarà a la Conca, en concret a Solivella, el proper 6 de juliol. Aquest cicle, organitzat pels Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també amb set propostes artístiques de les nostres contrades. Hi participen les set denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona, entre elles la DO Conca.

Fotografia cedida

Des de la primera edició, la voluntat dels impulsors de la iniciativa, segons el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, era «potenciar tres aspectes diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant els període estival: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins». El resultat de les quatre primeres edicions ha estat magnífic amb gran presència de públic en totes les seus i amb el recolzament de totes localitats on es realitza el certamen.

Aquesta cinquena edició dels Divendres Divins començarà el proper divendres 6 de juliol (19.30h) a Solivella amb un maridatge de vins de la DO Conca de Barberà. Es començarà l’itinerari, mitjançat una ruta guiada al Centre d’Interpretació del Castell amb el punt i final al Castell on es farà l’actuació de Jazz des d’Aquí, un grup de quatre músics formats en jazz i que s’uneixen amb la idea d’oferir una visió de la tradició musical popular catalana recent que materialitza en un recorregut de músiques que van de Lluís Llach a Antònia Font.

La resta de sessions es faran a altres municipis i ciutats del Camp de Tarragona, com ara Reus, Altafulla, El Vendrell, Poboleda o Ulldemolins.