Ja fa anys que el servei de transport nocturn de festes a la Conca de Barberà va a la baixa. Enguany aquest servei que ofereix l’Oficina Jove del Consell Comarcal només arribarà a la festa major de Montblanc i a la de Santa Coloma de Queralt.

L’any passat el Transport Nocturn ja no va arribar a l’Espluga de Francolí, i aquest any tampoc ho farà a Les Piles, Sarral ni Vimbodí. “Aquest servei fa 10 anys tenia sentit, no hi havia el “botellón” que hi ha ara i els municipis hi veien un benefici”, explica Gemma Rosselló, tècnica de l’Oficina Jove del Consell Comarcal.

El canvi en les maneres de consumir ha provocat una escalada dels casos de vandalisme i d’intoxicacions etíliques entre els joves i els ajuntaments han renunciat al Transport Nocturn per pal·liar aquesta situació. Fa un any, quan l’Espluga hi va renunciar, Erika Soriano, regidora de Joventut, ja deia que “ho hem deixat de fer perquè va ser ideat per a un públic més adult perquè no hagués d’agafar el cotxe i el segueix agafant”.

En tot cas Rosselló ho valora positivament perquè “durant 10 anys es van transportar més de 3.000 joves per any”. “Si ara no s’utilitza el deixem de fer i centrem els esforços en altres activitats”, conclou.