“Per recordar l’1 d’Octubre del 2017 com a dia del referèndum d’autodeterminació i per denunciar com forces de seguretat de l’estat espanyol donaven cops de manera indiscriminada”. Aquests són els motius que han dut a Som Espluga a proposar al ple de dijous que un espai de l’Espluga de Francolí porti el nom de l’ “1 d’Octubre”.

Des del grup municipal de SOM Espluga-AM consideren que la manera de commemorar aquell dia i que quedi marcat a la història de l’Espluga és posant el nom de l’ “1 d’Octubre” a algun espai públic del poble emblemàtic. La proposta que fa l’agrupació és la confluència entre l’avinguda de Catalunya i el carrer Lluís Carulla, espai conformat per la rotonda i la calçada i les voreres que l’envolten. Jordi Miró, regidor de SOM-Espluga, explica en declaracions a l’Espluga FM Ràdio que “és la plaça més propera al col·legi i estava sense nom, per això proposem aquest indret.”

En la Junta de Portaveus celebrada aquest dimarts es va acordar que la proposta que feia inicialment Som Espluga, es presentés al ple de manera conjunta amb els altres grups municipals.

El text de la proposta, a més, planteja informar de la iniciativa a l’Espluga de Francolí per la Independència i al CDR de l’Espluga de Francolí i que aquestes entitats, amb l’Ajuntament, descobreixin la placa del nou nom durant un acte institucional per celebrar el primer aniversari del referèndum d’autodeterminació.