[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5tkkq8tgAwg?rel=0&showinfo=0]
El mes de juliol comença amb una novetat a l’Oficina de Turisme de Montblanc. Coincidint amb el primer aniversari del trasllat del servei d’atenció i informació a l’antic celler modernista es posa en marxa una experiència turística adreçada als estiuejants que visiten Montblanc i la Conca de Barberà de dilluns a divendres.

Es tracta de la visita al pas de ronda i les torres de la muralla de Montblanc. Una experiència sense guia, al ritme que desitgi l’usuari, que fins ara només es podia fer durant la celebració de la Setmana Medieval i de Clickània, sempre en cap de setmana.

L’agost de 2017 ja es va fer una prova pilot per poder avaluar la conveniència d’implementar aquesta proposta enguany. Prop de 1.200 persones van fer el recorregut de les quatre torres i el pas de ronda. L’obertura està acompanyada de la nova senyalització de vianants que indica com arribar a la torre de sortida, al carrer de la muralla de Pere III, i d’un díptic de promoció que des d’aquesta setmana es repartirà per establiments turístics i oficines de turisme.

Foto: Oficina de Turisme de Montblanc

La visita a la muralla es podrà fer de dilluns a divendres d’11 del matí fins a les 2 del migdia. El preu és de 3€ per als majors de 14 anys, d’1,5€ per als joves de 7 a 13 anys i gratuït per als menors de 6 anys.

Aquesta activitat se suma a les visites habituals de cap de setmana que es realitzen tot l’any i a les visites exclusives de l’estiu: la visita a la muralla en francès dels dimecres i la visita nocturna amb degustació dels divendres.

El Concurs de l’Estiu de Montblanc Medieval, l’altra novetat

Aquesta nova activitat busca dinamitzar la interacció de l’Oficina de Turisme amb els seus seguidors a les xarxes, en concret a Facebook. Té per objectiu que els usuaris descobreixin detalls de la història de la vila a través d’unes preguntes les respostes de les quals es troben en diversos vídeos disponibles al web turístic www.montblancmedieval.cat

Cada dijous es publicarà una pregunta i els concursants tindran 24 hores per respondre. Entre qui encerti la resposta es farà el sorteig d’elements de marxandatge de Montblanc Medieval. El concurs es desenvoluparà durant vuit setmanes de juliol i agost i acabarà amb un sorteig especial entre tots aquells que hagin encertat les vuit respostes. Les bases estan publicades a https://montblancmedieval.blog