[youtube https://www.youtube.com/watch?v=C1FyYVhtGck?rel=0&showinfo=0]
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell han firmat un conveni de cessió d’ús de l’antic escorxador municipal. Fa anys que l’agrupament hi desenvolupa les seves activitats, però ara l’acord ha quedat refermat per escrit, això coincidint amb la remodelació de l’edifici.

Ja fa anys que l’antic escorxador municipal de l’Espluga és la casa de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell. A partir d’ara hi seguiran fent les habituals activitats d’educació en el lleure, però amb més bones condicions i amb la seguretat de disposar d’un conveni de cessió d’ús del local.

Reforma important

Al llarg dels darrers mesos s’ha remodelat l’interior i l’exterior de l’edifici per eliminar alguns elements encara existents de l’escorxador i millorar en general les condicions del local. L’Ajuntament hi ha dedicat uns 10.000 euros i les actuacions s’han efectuat amb professionals, però també amb jornades de treball dels membres de l’agrupament.

La remodelació de l’edifici ha coincidit amb la signatura de la cessió en precari de l’ús del local per 5 anys, un acord que es podrà prorrogar. D’aquesta manera, el conveni es fa per temes legals però assegura l’estada de l’agrupament escolta en aquest local o, en cas contrari, el consistori pren el compromís de facilitar un altre espai.