Montblanc ja prepara una nova edició de la Festalateva, la setmana de la joventut, que tindrà lloc del 2 al 8 de juliol. Un any més, s’han programat desenes d’activitats per als joves de la vila de totes les edats.

Entre les novetats d’enguany destaca el canvi d’ubicació del tobogan aquàtic gegant, que en aquesta ocasió s’instal·larà al baluard de Santa Anna. Això farà que el trànsit en aquesta zona s’hagi de tallar durant tota la tarda. El trasllat del tobogan de la baixada de la Serra al baluard de Santa Anna permetrà ampliar-lo i afegir un carril. El regidor de joventut, Oriol Pallissó, ha destacat que “tallarem el trànsit unes hores en aquest carrer, però és per un bon motiu”.

L’antiga església i plaça de Sant Francesc tornaran a ser l’epicentre de les activitats, que presenta un programa molt complert. Cada tarda, es faran diversos tallers, en col·laboració amb entitats, establiments i també amb el suport del Consell Municipal de la Joventut. Hi haurà tallers de percussió, de circ, de zumba, de perruqueria i també un de ràdio, realitzat per un equip de col·laboradors de Ràdio Montblanc. També es farà un taller de dolços o un concurs de menjar síndries. Destaca també una jornada dedicada a l’skate. Durant tot el dimarts, hi haurà peces per practicar amb el monopatí i al vespre, en finalitzar l’activitat, hi haurà una exhibició dels monitors i professionals del patinet.

Després de l’èxit de l’any passat, d’altra banda, enguany també es faran activitats nocturnes. Es farà un joc d’orientació, un espectacle de circ i un escape room, que tindrà lloc al Museu Comarcal, entre d’altres activitats.

La Festalateva també s’impregnarà de la capitalitat de la Sardana de Montblanc, i el dissabte 7 de juliol hi haurà, a la plaça Major, un taller i una ballada de sardanes. El mateix dissabte també tindrà lloc la caminada nocturna contra el càncer, organitzada pel Club Atlètic Montblanc i la Lliga Contra el Càncer, així com a la nit la Festa Jove que s’organitza en col·laboració amb Barjaula, amb l’actuació dels Vivèrrids i de diversos Dj’s.

La samarreta d’aquesta catorzena edició de la Setmana de la Joventut serà de color blau cel. El preu de l’abonament per a totes les activitats serà de 10 euros, mentre que el preu de les activitats diàries serà de 3 euros.