Per primera vegada, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza sessions de reflexió i conscienciació sobre l’educació no sexista, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Educació no Sexista que es commemora aquest 21 de juny.

«El que pretenem fer amb aquestes sessions és conscienciar i sensibilitzar la població per poder transmetre el missatge que tots som responsables de promoure aquesta educació no sexista», ha explicat la responsable del SIAD, Marta Ollé, per al programa La Conca al dia de l’EFMR. Ollé ha explicat que les activitats estan obertes a tothom en general, però que estan pensades per a les persones que tenen més contacte amb la infància.

Les sessions han començat aquest dimecres a Santa Coloma de Queralt i segueixen aquest dijous a un quart de 7 de la tarda a la Biblioteca Ramon Muntanyola de l’Espluga, el divendres a les 6 de la tarda a la Biblioteca Municipal Mn. Tomàs Capdevila de Sarral i dilluns 25 de juny a les 5 de la tarda a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc.

L’activitat proposarà un debat obert al voltant de les pràctiques educatives sexistes, des de diversos vessants. La responsable del SIAD posava per exemple la poca presència de les dones als llibres d’història, els jocs als quals juguen els infants, però també es posarà sobre la taula la publicitat, els titulars de la premsa o les xarxes socials, entre d’altres. Amb aquestes sessions, segons Marta Ollé,  es pretén que «tots ens en puguem adonar de les coses que fem en el dia a dia que van contra l’edicació sexista». Ollé considera que la igualtat de gènere rau en l’educació i afegeix que actualment hi ha un índex molt alt de violència masclista en l’adolescència.