Els carrers de Barberà de la Conca s’han omplert de centenars de persones aquest cap de setmana amb motiu de la novena edició de la Festa del Trepat. Fins a 15 portals del municipi han acollit celleristes i artistes en una edició clarament festiva i amb una alta presència de públic jove de la comarca.

Amb el passacarrers i el concert de la Bandarra Street Orkestra al pati del Castell i el taller de bodypainting com a plats forts del cap de setmana, els organitzadors es mostren satisfets amb la programació i també el bon temps, després de dues edicions coincidint amb onades de calor.

La festa va arrancar dissabte al matí amb el pregó a càrrec del periodista ambiental José Luís Gallego i la inauguració a càrrec del conseller de Política Digital de Catalunya, Jordi Puigneró. La suma de vi i art ha tornat a ser el tret diferenciador de la festa, per bé que enguany també ha volgut reivindicar totes les llibertats, no només la d’expressió. Aquest leitmotiv ha quedat de manifest en el nou portal de la paraula i també durant diverses exposicions i presentacions de llibres.

La varietat de raïm autòctona de la Conca ha estat la protagonista del cap de setmana, en tots els racons, fins i tot a la festa de l’associació de joves del municipi, on els mojitos es van elaborar amb cava trepat i els gintònics se servien amb raïm deshidratat. “Es tracta d’innovar amb el trepat i arrodonir-ho tot perquè la festa sigui al voltant d’aquesta varietat”, ha expressat el president de l’associació de la Festa del Trepat, Jordi Miró, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio.

Jordi Miró:  “No podem ni volem absorbir més gent”

Aquesta vegada la venda de copes s’ha situat al voltant de les 900, una xifra similar a la de l’any passat. Això sí, el Jordi Miró observa que “molta gent porta la copa de casa” i això complica els càlculs d’assistència. En qualsevol cas, Miró assegura que la festa ja ha arribat al seu òptim de participació i renuncien a créixer en quantitat. “No podem ni volem absorbir més gent”, ha manifestat el president de l’associació qui, en aquesta línia, explica: “Aquest any vam optar per no fer publicitat a la ràdio ni a la premsa escrita perquè el que tenim clar que és que ens volem mantenir així”, ha manifestat el president de l’associació.

Tot i això, de la pròxima Festa del Trepat se’n vol fer una edició especial per celebrar el seu desè aniversari. Així, l’aposta serà per la qualitat, assegura Miró. Una de les possibilitats per a la festa del 2019 és que es convidi els artistes més destacats que han passat pels portals de Barberà de la Conca al llarg d’aquesta dècada, ja que cap d’ells ha repetit. El president de l’associació també ha avançat que “volem plantejar molta música al carrer durant tot el dia”.

ENTREVISTA: Jordi Miró valora la 9a Festa del Trepat

GALERIA D’IMATGES