[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9i2LrW2eGpU?rel=0]

Que els espluguins i espluguines siguin part activa del correfoc és un dels objectius dels Diables de l’Espluga per a la revetlla de Sant Joan d’enguany. Per aconseguir-ho, coincidint amb la vigília en dissabte, s’incorporaran activitats sobre la pirotècnia i la percussió al llarg de la jornada per tal d’incentivar la participació, a més a més dels actes ja habituals.
Una activitat per aprendre a dominar els elements de foc i pirotècnia dels diables o bé un taller de percussió són les dues propostes que es presenten sota el títol «Fes-te Diable per un dia». Les dues activitats es faran a la plaça Montserrat Canals, el taller de pirotècnia a dos quarts de 12 del matí i el de percussió a dos quarts de 5 de la tarda.

L’Espluga repartirà la flama del Canigó a pobles de la Conca i les Garrigues

La crida a la participació també es fa en la preparació de la foguera que retornarà al seu format més popular, així qui ho vulgui podrà aportar els seus trastos. D’altra banda, es mantenen la resta d’actes de la revetlla espluguina. En primer lloc, membres del Club Atlètic Espluguí faran arribar la flama del Canigó a l’Espluga a dos quarts de 7 de la tarda i, a partir les 7, es passarà el relleu a diversos municipis de la Conca de Barberà i de les Garrigues.

La pirotècnia de la diada arribarà a les 11 de la nit a la plaça de l’Església. Els dos temples  del municipi tornaran a ser el marc de l’espectacle d’invocació del mal amb la participació de tots els membres dels Diables de l’Espluga. A continuació, començarà el correfoc fins a la plaça Montserrat Canals, tot sota el títol «No juguis amb foc». A la plaça Montserrat Canals acabarà el correfoc amb la lectura del manifest i l’encesa de la foguera. Al mateix espai, la revetlla acabarà amb la música dels The Pink Goats i Dj Richard Fleix.