Més d’un miler d’autocaravanes han utilitzat l’àrea de servei de l’Espluga de Francolí des de la seva posada en marxa, ara fa dos anys. L’àrea de servei està ubicada al parc fluvial, a tocar del naixement del riu Francolí i de les Coves de l’Espluga, just al costat d’una zona de lleure i de pícnic.
 
En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, el regidor de Turisme, Jordi Torre, ha reconegut que l’àrea de servei ha propiciat l’aparició d’un nou perfil de visitant. “És un sector de turisme molt emergent al territori”, expressa Torre exemplificant que a França és un hàbit ja consolidat i que, de fet, el turisme francès freqüenta a la zona d’autocaravanes de l’Espluga. Sobre l’impacte econòmic, “tenim previst posar alguna fórmula per saber realment quin impacte econòmic té”, avança el regidor de Turisme. En aquest sentit, es contempla que aquest tipus de visitants compra al comerç local i visita els espais d’interès de la vila.
 
ÀUDIO: Jordi Torre, regidor de Turisme, valora els dos anys de funcionament de l’àrea de servei
La zona d’estacionament, que pot aplegar més d’una trentena de vehicles d’aquest tipus sense límit de permanència, disposa d’una estació amb servei de buidatge d’aigües, servei de càrrega d’aigua potable i de connexió elèctrica per a dos autocaravanes simultàniament. Per activar els subministraments és necessària una fitxa que té un cost de dos euros, que es poden adquirir a l’Oficina de Turisme i a l’ajuntament, i té una durada de càrrega de dues hores.