Els usuaris de la piscina municipal de Vimbodí i Poblet gaudeixen, des de principis de juny d’una renovada piscina municipal. Les reformes, que s’han dut a terme per part de l’Ajuntament i pel concessionari de les instal·lacions, han suposat l’eliminació de l’antiga piscina petita i la construcció d’una nova piscina infantil a tocar de la gran. A més, on hi havia aquesta zona de bany s’ha ampliat la terrassa del bar i s’han reformat els lavabos, els vestidors i l’espai interior del bar.

Imatge de la remodelació de la piscina (Foto: Jordi Robert)

En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet, explicava que “l’antiga piscina petita havia estat originalment la primera del poble, i que molta gent hi tenia una forta vinculació, però començava a tenir problemes estructurals.” Entre d’altres, el vas de la piscina tenia pèrdues, el panell de l’aigua havia quedat antiquat i era difícil de supervisar. És per aquests motius, com explica Güell, que “se n’ha fet una de nova, amb menys capacitat i integrada a la zona de bany” i això ha permès l’ampliació de la terrassa.

ÀUDIO: Joan Güell, alcalde de Vimbodí, explica la remodelació. 

De fet, la nova piscina infantil té forma semicircular i una capacitat de 20m3. S’adreça a un públic d’edats més iniciàtiques, ja que els nens i nenes de més edat utilitzen des de fa anys la zona de la piscina gran, que es va adaptar a les seves necessitats pel que fa a fondària. Tot plegat ha comptat amb una inversió de 21.000 euros per part de l’Ajuntament, una quantitat que ha inclòs el canvi de tot el panell de tractament d’aigua per adaptar-lo a la normativa vigent. En aquest sentit, Joan Güell afirma que “la inversió que es fa busca un doble objectiu, augmentar la seguretat però també eficiència.”

Pel que fa a la zona de bar i terrassa, és ara més gran, atès que ocupa la zona de l’antiga piscina petita. El canvi ha permès separar de forma clara les zones de bany i de restauració. Aquesta darrera s’ha equipat amb noves taules i tendals, a més d’un nou sistema de so i il·luminació per afavorir actuacions i festes en horari nocturn. Alhora s’ha dut a terme una important remodelació de la zona de treball del concessionari de l’equipament, ampliant la zona interior de bar i remodelant els lavabos i vestidors, una obra que ha anat a càrrec del concessionari amb el finançament de l’Ajuntament.