Les escoles de Dansa del Casal de l’Espluga, de Montblanc i d’Alcover han acomiadat la temporada aquest diumenge amb la 9a edició del Festival de Dansa al Teatre del Casal de l’Espluga. L’espectacle d’enguany ha congregat prop de 850 espectadors, la xifra més alta dels darrers anys, que van veure un total de 49 coreografies interpretades per 240 alumnes.

L’espectacle ha començat a les 5 de la tarda i s’ha dividit en dues parts. Aquest any com a novetat s’ha fusionat la música en directe amb la dansa, a més a més, de pirotècnica a l’escenari. Les cantants Maria Jacobs i Nekane Gurruchaga han interpretat «This is me» en l’actuació final.

Amb aquesta jornada les escoles del territori han exhibit els treballs practicats durant l’any i han posat punt final a l’actual curs. A l’escenari també s’han pogut veure les 14 coreografies de dansa contemporània que l’escola espluguina ha presentat a diversos concursos nacionals i internacionals aquesta temporada. A més a més, s’han pogut gaudir les disciplines de dansa clàssica, contemporània, jazz, flamenc i hip hop. Com ja és habitual les alumnes de les escoles han volgut obsequiar a la professora Jèssica Estadella per la seva dedicació a la professió.

Les tres escoles tanquen la temporada amb un total de 240 alumnes i els professors i adjunts Adrián Hernàndez, Jèssica Estadella, Natàlia Martínez i Laura Roca. La directora de les escoles, Jèssica Estadella, assegura en declaracions a l’EFMR que ha estat l’edició més participativa. Segons Estadella, el fet d’incrementar el nombre d’alumnes i que l’escola hagi concursat en certàmens nacionals i internacionals ha permès arribar als 850 espectadors, per primera vegada.