[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uDoJzWHn970?rel=0]

Fins a cinc formacions musicals compartiran escenari al pati del Celler Mas Foraster de Montblanc el 14 de juliol per celebrar la cinquena edició de Musi-Cata, una cita que manté el maridatge dels vins Josep Foraster amb les actuacions en directe però que enguany incorpora el vessant solidari per recaptar fons per la lluita contra l’ELA, tots els beneficis es destinaran a la Fundació Miquel Valls.

Pel que fa a la programació, s’hi podrà escoltar la música de Joan Masdeu, Fito Luri, Xavi de la Salud Trio, Singtònics i els montblanquins Habana Vieja. En aquest sentit, l’organitzador de Musi-Cata, Jonatan Tarafa, ha exposat que es va creure necessari comptar amb formacions musicals que aquests anys han format part de la proposta i també ha destacat la ràpida implicació de tots els músics. L’acte estarà presentat per la periodista Elisabet Carnicé i s’habilitarà un espai per als infants amb contacontes i un taller de bombolles.

ÀUDIO: Jonatan Tarafa, organitzador de Musi-Cata, presenta la proposta solidària

Qui també se suma al Musi-Cata és el projecte “Ilusión +” de Pau Torres, malalt d’ELA, i Gina Córdova. Una iniciativa que consisteix en l’etiquetatge especial de vins solidaris dels quals 1 euro de cada ampolla es dedica al suport de les persones afectades per l’ELA i a la investigació de la malaltia. Amb tot plegat, els organitzadors esperen omplir el pati del celler de gom a gom per sumar la quantitat més gran d’aportacions possible, una ajuda econòmica que Pau Torres considera important per poder mantenir la qualitat de vida del pacient, ja que, ha recordat, l’ELA és una malaltia degenerativa que encara no té cura.

ÀUDIO: Pau Torres explica perquè són importants les aportacions econòmiques

Les entrades per als concerts i el tast de vins ja s’han posat a la venda a través del Facebook de Musi-Cata al preu de 10 euros. A més a més, aquesta vegada s’han obert altres vies per fer-hi aportacions. D’una banda, hi ha entrades per a una fila 0 de 10 o 20 euros per a les persones que no hi puguin anar però també es vulguin solidaritzar amb la causa i, de l’altra, una línia d’aportacions per a empreses o entitats, de 50 o 100 euros.

ÀUDIO: Ricard Sebastià, del celler, valora la iniciativa