Les escoles de Dansa del Casal de l’Espluga, de Montblanc i d’Alcover tancaran la temporada aquest diumenge amb la 9a edició del Festival de Dansa al Teatre del Casal de l’Espluga. L’espectacle començarà a les 5 de la tarda i s’hi podran veure un total de 240 alumnes i 48 coreografies. 

Al festival també s’hi podran veure les 14 coreografies de dansa contemporània que l’escola espluguina ha presentat a concurs aquesta temporada. Els balls, creats per Jèssica Estadella, es divideixen en 9 solos, 1 duo, 2 trios i 2 grups. La competició ha implicat a 37 ballarines que han participat en un total d’11 concursos, excloent el grup “Crash” que només ha competit en dues ocasions.

Balanç de la temporada: 30 reconeixements en 11 concursos

Un dels millors resultats de les ballarines l’Escola de Dansa del Casl de l’Espluga ha arribat en un dels clàssics ja per a l’escola, el concurs Anaprode. 5 de les 6 coreografies presentades van arribar a final internacional celebrada aquest maig a Tarragona, on van aconseguir dues medalles d’or i una de plata. També a escala internacional, enguany l’Escola del Casal ha debutat al Concurso de Bailado de Porto amb la classificació de totes les coreografies a la final. En aquest cas, la coreografia “Vete despacio que tengo prisa” va aconseguir una medalla de bronze. Les ballarines també han participat en un certament mundial com és el  Youth American Grand Prix.

La final mundial del DWC a Sitges, a tocar

Un any més, l’escola s’ha presentat al concurs Dance World Cup. Enguany amb les ganes d’arribar a la fase mundial perquè se celebrava a Sitges, les ballarines del Casal es van quedar a les portes de la fase final. Les coreografies “Wonderful” i “Hablame Ahora” van ser les dues que més a prop de la classificació van estar, ja que van aconseguir la 4a i 5a posició, respectivament.

La dansa de l’Espluga també ha destacat al Concurs B & S Dansa, al Teatre Condal de Barcelona l’escola va aconseguir 5 primers premis, 2 segons premis, 2 tercers premis i una beca especial. D’on es van endur un bon grapat de medalles va ser al Concurs ORBE Mediterraneo, celebrat a Alacant, en què les 11 coreografies presentades van ser premiades amb 7 medalles d’or per les coreografies, 3 medalles de plata i 1 tercer premi. En aquest certamen, la ballarina Marina Roca va rebre el premi de millor ballarina revelació. Als Premis Jujol Dansaespí les coreografies “My littel dream”, “Hablame Ahora” i “Vete despacio que tengo prisa” van endur-se el primer premi i “I will wait” un segon premi.

A més a més, l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga també ha passat pel Concurs Baix Montseny, els premis coreogràfics de Sant Boi i el certamen Vaslav NIjinsky. 

ÀUDIO: Jèssica Estadella, coordinadora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga, parla sobre el festival i la valoració dels concursos