El Connecticat, aquest dimarts, des de l'Arxiu de la Conca. (Foto: La Xarxa)
El Connecticat, aquest dimarts, des de l’Arxiu de la Conca (minut 17). (Foto: La Xarxa)

El programa Connecticat que emet TAC12 i produït per la Xarxa de Comunicació Local ha visitat aquest dimarts l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, un equipament que es troba en ple debat sobre la seva saturació. La manca d’espai a l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc fa que actualment els arxius municipals de 5 pobles de l’Espluga, entre els quals l’Espluga, Santa Coloma de Queralt i Sarral, no puguin traslladar-se a l’equipament. També passa el mateix amb les Cooperatives Agrícoles. En el cas de l’Espluga l’Arxiu Municipal segueix de forma provisional als baixos de l’Antic Hospital.

En la connexió (minut 17) de la televisió pública de la Conca, el reporter Jordi Murtró ha parlat amb la tècnica de l’Arxiu, Núria Vilà, i amb el director de l’equipament Josep M. Porta. Un reportatge que serveix per mostrar la feina de ditalització, restauració i conservació de documents històrics de diferents fons documentals de la comarca. A més, Murtró fa una visita a part de l’espai d’arxiu, on s’acumulen fins a 2 quilòmetres des documents de tot tipus.