L’’òpera «Manon Lescaut» de Puccini és l’obra que aquest dissabte es podrà veure a quatre pobles de la Conca de Barberà en el marc de la proposta del Liceu a la Fresca que enguany celebra la quarta edició amb uns 300 municipis implicats i escampant-se també a escala internacional.

Les grans pantalles per veure la representació en directe s’instal·laran al Jardí dels Francolins de l’Espluga de Francolí, al Castell dels comtes de Santa Coloma de Queralt, a la plaça del Mercat de Sarral i La Societat de Solivella i començarà a les 10 de la nit. L’obra que es representarà al Gran Teatre Liceu de Barcelona arribarà als municipis gràcies al mateix Liceu, a Televisió de Catalunya que, de fet, és qui s’encarregarà de distribuir la retransmissió a França, Itàlia i Catalunya, i també RTVE, a la resta de l’estat espanyol. L’òpera del Liceu a la Fresca també arribarà a Portugal.

L’edició d’aquest 2018 serà la primera que fa el salt internacional, més enllà d’Andorra. D’aquesta manera, la proposta que es va iniciar l’any 2015 segueix creixent, ja que en la primera edició només s’hi van sumar 14 municipis catalans, entre aquests l’Espluga.