El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament, l’espluguí Ferran Civit, presidirà la Comissió d’Investigació sobre el Castor que entrarà en funcionament pròximament al Parlament de Catalunya.

L’elecció s’ha acordat aquest dimarts al matí durant la Junta de Portaveus del Parlament, una decisió que s’haurà de votar a la mateixa comissió. La creació d’aquesta comissió d’investigació es va aprovar en el darrer ple a partir d’una proposta d’ERC que es va registrar conjuntament amb JxCat, Catalunya en Comú i la CUP.

La nova comissió té per objectiu avaluar les causes, els antecedents, les incidències directes i indirectes i si hi ha hagut negligències ocorregudes en relació al projecte Castor.

També s’ha donat a conèixer que els diputats Irene Forós i Lluís Salvadó seran els portaveus del Grup Republicà a la comissió. D’aquesta manera, Ferran Civit presidirà per primera vegada una comissió, fet que coincidirà amb la vicepresidència de Mesa de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En el terreny ambiental, a la cambra catalana, l’espluguí ha estat impulsor de la llei del canvi climàtic.