[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sgoQjNgFhOE?rel=0]

Fins a 7 carrers de l’Espluga estan actualment en obres i a la llista s’hi afegirà un més. Gràcies a la rebaixa de les actuacions, també es podrà remodelar el carrer Sor Maria Torres amb el superàvit del 2016.
En aquest cas, abans d’aprovar el projecte, l’equip de govern va citar el veïnat per decidir com volien fos el carrer en un futur. Això venia motivat per les característiques del carrer, ja que d’entrada com a mínim una de les voreres s’ha d’ampliar per permetre el pas de persones amb mobilitat reduïda o bé de cotxets.
En aquest sentit, l’amplada del carrer no permet que les dues voreres puguin estar adaptades si es mantenen les places d’aparcament i, per tant, s’havia de decidir si es prioritzava la mobilitat dels vianants o bé es feia només una vorera adaptada per tal de mantenir la possibilitat d’aparcament. Finalment, entre els veïns es va imposar eliminar les places d’aparcament per donar cabuda a dues voreres de 1 metre i mig.  
ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals explica com ha anat el procediment
Fins ara l’aparcament es repartia la meitat de l’any a una banda i els altres sis mesos a l’altra, tot i que, en aquest cas, hi ha nombrosos guals permanents. El regidor de serveis municipals, Joan Amigó, ha explicat a l’EFMR que la consulta popular s’ha fet, a diferència dels altres casos, perquè l’actuació canviarà clarament la fisonomia del carrer.  Amb la decisió presa, el projecte està ara en mans dels tècnics del Consell Comarcal i les obres està previst que s’executin abans d’acabar l’any.