[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KTbeMvynMNk?rel=0&showinfo=0]
S’acosta Sant Joan i la imatge d’adults i nenes i nenes encenent un petard serà cada vegada més habituals als carrers de la comarca. És per aquest motiu que Protecció Civil de la Generalitat ha engegat una nova edició de la campanya «Revetlles amb precaució» perquè els més petits coneguin la importància de dur a terme una revetlla segura.

A través d’una obra de teatre de la companyia ‘Milnotes’ i d’una xerrada prèvia a càrrec dels voluntaris de Protecció Civil de Montblanc, 150 alumnes de 3 i 4rt de primària de les escoles de Montblanc han après aquest dimarts els consells bàsics per poder tirar petards durant la revetlla. Ho han fet d’una manera didàctica i divertida i això els ha ajudat a quedar-se ràpidament amb tots els conceptes. En acabar, membres del cos d’emergències han fet una demostració pràctica de com encendre un petard a la plaça de Sant Francesc, davant l’atenta mirada de tots els alumnes.

Només l’any passat, el 112 va rebre més de 5.000 trucades durant la nit de Sant Joan, de les quals unes 300 eren van derivar en un servei d’emergències mèdiques a causa de la revetlla, en molts casos per imprudències o males pràctiques a l’hora d’encendre els petards. És per aquest motiu que des de Protecció Civil consideren prioritari conscienciar als joves i donar-los consells de seguretat. La cap de Protecció Civil a Tarragona, Eli Llombart, destaca que «Catalunya és un país de foc i hem de conviure amb això, per tant és molt important conscienciar pares i fills de fer les coses bé, acompanyar als petits a tirar els petards i fer una revetlla segura».

És el tercer any que Protecció Civil duu a terme aquesta campanya, i aquesta és la primera vegada que arriba a Montblanc. Enguany també es farà a Falset, Reus i Tarragona. En total, 500 alumnes de diverses escoles de la comarca participaran d’aquesta jornada per aprendre a celebrar una revetlla de Sant Joan segura.