[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3jbuNh0sy2E?rel=0&showinfo=0]
Ja ha sortit a la llum el primer treball del grup espluguí Tòlia i les Guineus. “Un cabàs de cançons” és el primer disc de la formació de la Conca de Barberà que han presentat aquest diumenge al Teatre Folch i Torres del Casalet de l’Espluga amb la interpretació en directe de les cançons que l’integren.

L’Espluga de Francolí i la Conca de Barberà ocupen bona part de les lletres de les 12 peces de l’àlbum. Al cabàs de Tòlia i les Guineus hi trobem els racons i productes del territori, la pagesia o l’entorn natural. L’àlbum també recull un poema musicat de Mn. Ramon Muntanyola i una cançó de record a Jordi Francolí.

Marc Sánceh, Borja Moll, Joana Cervelló, Alba Pallissé, Ramon Amigó i Toni Sánchez,  els cinc integrants del grup, van presentar el treball davant d’un Casalet gairebé ple. Pel que fa a les lletres, Toni Sánchez ha explicat al programa Inquiets de l’Espluga FM Ràdio que moltes troben l’origen en el seu retorn a l’Espluga, després d’anys vivint fora. Segons ha expressat, les composicions sorgeixen de l’admiració pel territori i amb la voluntat de reflectir-hi les seves llums i obres.

ENTREVISTA a Toni Sánchez al programa Inquiets de l’EFMR