Intèrprets: Filo Farré, Montse Bosch, Anna Costa, Jordi Dalmases, Pilar Ruibal, Ester Bové, Carme Vielba, Anna M. Bonell, Montse EeK, Tere Torres i Laura Bonet.

Descarrega’l

Què és Escola Nova XXI? Quins reptes planteja? Qui inicia aquest projecte? Qui hi ha al darrere? Quines escoles de la Conca?

Cinc-centes escoles de tot Catalunya de diferents ambients i procedències hi participen des de fa 2 anys. De la nostra comarca hi són l’Escola Cor de Roure i l’Escola Vedruna de Sta. Coloma de Queralt. Els mestres Anna Costa i en Jordi Dalmases ens expliquen els seus plantejaments i neguits en representació de la seva pròpia escola. La ZER Conca de Barberà (que agrupa les escoles dels pobles de Barberà de la Conca, Pira, Rocafort de Queralt i Solivella), és l’única Zona Escolar Rural de tot Catalunya dins dels 30 centres pilot adherits al programa Escola Nova XXI, i ens parla del per què hi volia ser, dels plantejaments i treball, de la formació, de les visites i estades a altres centres, d’on es vol arribar, dels canvis i noves propostes… i de com hi guanya l’alumnat.. Escoltem l’equip directiu de la ZER amb Ester Bové directora, Carmen Vielba cap d’estudis, Anna M. Bonell secretària, Montse Eek directora de l’Escola de Rocafort de Queralt, Tere Torres directora de l’Escola de Solivella i Laura Bonet mestra de l’Escola de Pira i membre del grup impulsor. També entrevistem Pilar Ruibal, mestra, formadora i dinamitzadora de les Xarxes d’Innovació del Departament d’Ensenyament a les comarques de Tarragona que ens parla d’aquestes propostes noves i de no tan noves com la transformació educativa, debat pedagògic, visió de centre, metodologies avançades i inclusives, motivació, avaluació, noves tecnologies o l’organització de centre, entre d’altres, per aconseguir l’escola adaptada al segle XXI.