L’expressió musical del Dust Bowl ha sonat aquest divendres al Museu de la Vida Rural amb la veu de Núria Graham i els coneixements musicals del fotoperiodista Jordi Vidal que han ofert una conferènica-concert al voltant de Woody Guthrie, un dels cantautors de folk nord-americà més destacats de la primera meitat del segle XX.

Graham i Vidal han fet el viatge musical a l’episodi del Dust Bowl, literalment, dalt d’un vehicle d’època que ha estat l’escenari de la sala Maria Font del museu. Un centenar de persones han escoltat les explicacions de Jordi Vidal sobre la creació musical de Guthrie i les seves influències, però també la seva trajectòria personal i la seva vivència de la catàstrofe com a refugiat climàtic. De forma intercalada, Núria Graham ha interpretat diverses peces del cantautor nord-americà. 

Primer concert de versions per a Graham

Amb el “confert” titulat “Woody Guthrie, el folk sorgit de la pols”, Núria Graham ha debutat en un concert només de versions per reviure la migració dels refugiats climàtics dels anys 30 als Estats Units mitjançant la música de Woody Guthrie, el cantautor que va viure de primera mà la catàstrofe ecològica i humanitària.

L’acte d’aquest divendres és una de les activitats paral·leles de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”, una mostra pròpia del MVR que recull l’episodi de crisi ecològica i humanitària dels anys 30 als Estats Units d’Amèrica per apel·lar al visitant sobre la seva relació vers el planeta. L’exposició  amplia la seva estada a l’Espluga i es podrà veure fins al 9 de gener del 2019.