Tot a punt per a la novena edició de la Festa del Trepat que se celebrarà el 16 i 17 de juny a Barberà de la Conca amb la suma de vi i art com a protagonista, però enguany també s’hi afegeix la reivindicació de les llibertats i diverses propostes de caràcter festiu i per al públic jove.  Un recital poètic amb tast de vi trepat a l’Hort dels Moliners ha servit a l’organització per presentar aquest divendres la programació i novetats.

Un any més, els portals de les cases Barberà de la Conca obriran aquest pròxim cap de setmana per acollir els celleristes de la comarca i la mostra d’artistes del territori. Una de les novetats és que, aquesta vegada, s’obrirà una nova porta per donar cabuda a l’expressió de la paraula i la creació literària.

En aquesta novena edició, les llibertats marcaran l’eix temàtic de la festa. El president de l’Associació de la Festa del Trepat, Jordi Miró, ha explicat que serà el leitmotiv d’enguany per reclamar totes les llibertats. “La llibertat dels presos polítics, la llibertat d’expressió, la llibertat de la dona davant del masclisme o bé dels immigrants que moren al Mediterrani”, exemplificava Miró.

ÀUDIO: Jordi Miró explica com la Festa del Trepat tindrà la mirada posada a les llibertats

ÀUDIO: L’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira, destaca la reivindicació

Una programació més festiva

Aquest divendres s’ha donat a conèixer que el periodista ambiental José Luís Gallego farà el pregó de la festa per donar inici a dos dies d’activitats gastronòmiques, culturals i festives. En total, obriran 15 portals al llarg del municipi on s’hi podran veure creacions artístiques i es podran degustar els vins elaborats amb trepat de la DO Conca de Barberà.

A més a més, la programació inclou diverses propostes festives, per exemple el passacarrers amb la Bandarra Street Orkestra que també oferirà un concert durant la nit de dissabte al pati del Castell on també hi haurà un DJ. Aquesta darrera proposta, organitzada per l’Associació de Joves de Barberà de la Conca, també servirà mojitos i còctels elaborats amb trepat. D’altra banda, entre les activitats del cap de setmana, en destaca un espectacle de màgia i un taller de bodypainting a l’aire lliure.

El consistori de Barberà de la Conca i la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà van refermar el seu compromís amb la festa comarcal que projecta la varietat de raïm autòctona de la comarca. L’associació organitzadora afronta amb ganes l’edició d’enguany, això sí, a les portes d’una desena entrega que esperen que sigui especial.

ÀUDIO: Mariona Rendé, presidenta de la DO Conca de Barberà, parla de la festa

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DE LA FESTA DEL TREPAT