L’episodi del Dust Bowl, que centra l’exposició temporal del Museu de la Vida Rural, s’abordarà aquest divendres des del punt de vista musical, resseguint part de l’obra de Woody Guthrie amb la veu en directe de la reconeguda Núria Graham i els coneixements del fotoperiodista musical Jordi Vidal.

La conferència-concert d’aquest divendres a la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural començarà a les 7 del vespre amb el títol «Woody Guthrie, el folk sorgit de la pols». Com referencia el títol, la música d’aquest destacat cantautor de folk nord-americà troba el seu origen de la Gran Depressió i dels quilòmetres que va recórrer com ho van fer tots els refugiats que fugien del Dust Bowl.

Les cançons de Guthrie sobre el Dust Bowl, que apareixen en l’exposició «The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la» del MVR, també seran protagonistes de l’acte d’aquest divendres. El llegat de Woody Guthrie es donarà a conèixer de la mà de Jordi Vidal, gran coneixedor d’aquest cantautor, i amb la veu de Núria Graham qui, per primera vegada, interpretarà en un concert peces d’altres artistes.

La proposta d’aquest divendres forma part del calendari d’activitats al voltant de l’exposició temporal sobre els refugiats climàtics del MVR. Iniciatives com el ja celebrat debat amb Jaume Rouras i Andreu Mayayo o bé l’espectacle infantil «El planeta a les teves mans» que es programaran al llarg d’aquest 2018.

ÀUDIO: Entrevista a Albert Carreras al programa La Conca al dia de l’EFMR