La novena edició de Forès poesia i música ha estat una de les més participatives amb ple absolut als concerts de Blaumut i Roger Mas. Les propostes poètiques i musicals van omplir el municipi de la Conca al llarg de la jornada de dissabte.

La climatologia i la programació de la novena edició expliquen l’alta afluència d’enguany, això després dels darrers dos anys en què el mal temps va deslluir el Forès poesia i música. L’absència de pluja va propiciar que molts dels actes omplissin l’aforament previst, fins al punt que desenes de persones van haver de seguir el concert de Blaumut des de l’exterior de la carpa habilitada per a la cita cultural. De fet, l’afluència de públic va augmentar durant la tarda i vespre de dissabte, a partir del concert de Roger Mas.

ÀUDIO: Julià Josep Plaza, alcalde de Forès, celebra el bon temps de dissabte

Una de les altres sensacions de l’edició d’aquest 2018 va ser l’espectacle “Sense Pistola”. En aquest cas, el local social de Forès s’omplia de gom a gom per veure la proposta d’Artur Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer al voltant dels poemes d’Enric Casasses.

ÀUDIO: L’alcalde de Forès valora l’evolució de l’esdeveniment

D’altra banda, Carles Duarte va encetar l’edició d’enguany en un matí amb més pes poètic, per exemple amb el record de la jornada de l’1 d’octubre que va ressorgir en la taula rodona sobre el llibre La Terra Sagna. L’1-O dels poetes. També hi va haver temps per a l‘homenatge de Montserrat Abelló, aquest 2018 que ha estat declarada poeta de l’any per la Institució de les Lletres Catalanes amb motiu del centenari del seu naixement, amb l’espectacle “Veus la Poesia?” de Núria Martínez-Vernis i Neus Borrell. La jornada també va compar amb el dinar popular que va congregar unes 200 persones, un punt de venda de llibres i la trobada d’intercanvi de punts de llibre.

Amb les bones sensacions d’enguany, l’organització la cita de l’any vinent, un Forès poesia i música que serà d’aniversari perquè la proposta viurà ja la seva desena edició.

ÀUDIO: Julià Josep Plaza destaca que l’edició del 2019 serà especial