La primera reunió del nou Govern de la Generalitat, celebrada dissabte després de la presa de possessió de tots els consellers i conselleres, va servir per nomenar també els nous secretaris generals dels diversos departaments del Govern.

Entre elles hi figura el nom de la montblanquina Laura Pelay, que serà la nova secretària general del Departament de Salut de la Generalitat, pivotat ara per la consellera Alba Vergés en substitució de Toni Comín.

Nascuda l’any 1978, Pelay és llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, i màster en Anàlisi Política per la Universitat de Barcelona. Pelay ha fet bona part de la seva carrera a UGT. Entre el 1999 i el 2001 va ser secretària general dels joves de la UGT de Catalunya i des de llavors ha format part del secretaria nacional del sindicat. Actualment era vicesecretària general d’Àrea Externa i portaveu.

El Departament de Salut no és nou per Pela, on ja ha format part del consell de direcció de CatSalut i del consell d’administració de l’ICS. També ha format part del Consell Interuniversitari de Catalunya.