La Coral Espluguina ha celebrat aquest diumenge el seu Concert de Primavera que ha omplert l’església Vella amb més de 200 espectadors que han pogut gaudir dels cants d’aquesta històrica formació musical espluguina. Aquest cop però, com és habitual, s’ha convidat una formació d’un altre municipi. En aquest cas ha estat l’Agrupació Coral Carcaixent, de la comarca valenciana de la Marina Alta. Les dues corals han ofert dues parts individuals amb el repertori propi de cada formació.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Mo2NixvKK4g?rel=0&showinfo=0]

Concert amb clàssics i versions contemporànies 

A la primera part, la Coral Carcaixent ha iniciat el concert amb l’himne que l’església catòlica utilitza com a antífona per Dijous Sant, Ubi Caritas, però de seguida ha sorprès el públic amb versions carregades de ritme i repertori internacional, fins acabar amb Tinto con Limón, de Paulo Rowlands.

La Coral Espluguina ha interpretat clàssics catalans com Paraules d’Amor de Serrat o Diguem No de Raimon. Però també ha sorprès, per exemple amb el tema d’amor de Cinema Paradiso amb lletra del poema de Joan Casas.

Al final del concert les deus corals han interpretat de forma conjunta el Cànon de la Pau de Francis Terrall i la tradicional catalana A l’Horta del meu Pare. El mes d’octubre la Coral Espluguina culminarà l’intercanvi amb una actuació al País Valencià, al municipi de Carcaixent.

Cant conjunt de la Coral Carcaixent i la Coral Espluguina a l'església Vella. (Foto: Xavier Lozano)
Cant conjunt de la Coral Carcaixent i la Coral Espluguina a l’església Vella. (Foto: Xavier Lozano)

Durant aquest cap de setmana els cantaires valenciants han visitat el Monestir de Poblet, Montblanc i l’Espluga de Francolí, i ahir van assistir al Concert dels 10 anys de l’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al Teu Instrument. La Coral Carcaixent va ser creada el 1995 per un grup d’amics aficionats al Cant Coral. Com fa la Coral Espluguina, aquesta agrupació valenciana també celebra un concert de Primavera i un de Nadal. Però a més, cada més d’octubre actua a les Festes Patronals del seu poble amb dues corals convidades. Aquest any hi participarà la Coral Espluguina.