[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QKyPJSe_7U0?rel=0]

Tres alumnes de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc han rebut, aquest dimecres, un premi pels seus treballs de recerca. Es tracta del premi que des de fa 8 anys entrega la fundació privada Martí l’Humà Tot Conca. Dotat amb 300 euros cada un, el guardó es destina als treballs de recerca de segon de batxillerat realitzats en l’àmbit de les ciències experimentals i que tenen relació amb la Conca de Barberà.

En aquesta ocasió la fundació ha premiat tres treballs. Clara Sans ha rebut un dels premis pel seu treball de recerca ‘Movent el cervell a ritme de percussió’, on ha posat en pràctica amb un grup d’alumnes de Barberà de la Conca com la música i la percussió corporal milloren la capacitat cognitiva dels nens i nenes. Maria Andreu també s’ha emportat un altre premi pel treball ‘La crisi econòmica del 2008’, on també analitza com va afectar a la Conca de Barberà. Finalment, el tercer treball l’ha realitzat l’alumna Anna Arnanz. Sota el títol ‘Aigua o H2O’ el treball analitza la qualitat de les diverses aigües dels municipis de la Conca de Barberà.

A l’acte, que s’ha celebrat aquest dimecres a la sala d’actes de l’institut, hi han participat tres dels patrons de la fundació que han glossat cada un dels treballs premiats: Josep Gomà-Camps, Joan Sanfeliu i Maria Teresa Roca. Sanfeliu ha destacat que “ja fa una desena d’anys que duem a terme aquesta iniciativa i creiem que té molt de valor perquè els joves fan treballs molt ben fets”. També ha destacat que “en l’àmbit científic hi ha pocs premis, i a la Conca no n’hi havia cap, i ho creiem molt important”.

ÀUDIO: Joan Sanfeliu de la fundació Martí l’Humà parla dels premis

A l’acte d’entrega dels premis també hi han participat alumnes de primer de batxillerat, que han pogut escoltar així l’experiència dels seus companys de segon en l’elaboració del treball de recerca que hauran de fer el curs vinent.

ÀUDIO: Clara Sans, una de les premiades, valora el reconeixement

ÀUDIO: Anna Arnanz també ha guanyat un dels premis

ÀUDIO: Maria Andreu parla del premi