[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tYBtom5WkWM?rel=0]

Ja ha sortit a la llum el cartell i l’oferta musical del Riubombori 2018. El Jardí dels Francolins de l’Espluga tornarà a ser l’escenari del festival que el 7 de juliol viurà la vuitena entrega, una edició que incrementa els reconeixements i recursos per als grups participants i que es presenta més reivindicativa.

La Cultural Jordi Francolí ha presentat aquest dimecres el cartell del Riubombori d’enguany, aquesta vegada dissenyat per la vallenca Júlia Olivella. Amb la imatge gràfica també s’han conegut els cinc grups finalistes que actuaran al festival d’estiu de la Conca. El grup de rural funk Wild Goats és el cap de cartell d’aquest 2018, mentre que Guillem RamisaJoe PaskThe Trees, Sandra Bautista i Simbiosi són les formacions que optaran al “Reconeixement Jordi Francolí” i, aquesta vegada, també a la gravació d’un tema en uns estudis professionals. L’oferta musical es completa amb la sessió en vinil dels DJs San Vinilo & Dens i també diverses actuacions artístiques.

D’una banda, l’organització ha augmentat la dotació econòmica per als grups musicals i també dona més valor al “Reconeixement Jordi Francolí” que es decidirà per votació popular i amb la participació d’un jurat professional. A diferència del 2017, el primer classificat actuarà com a teloner del concert del dissabte de Festa Major de l’Espluga, el dia 28 de juliol. En aquest sentit, la Cultural Jordi Francolí considera que la consolidació del festival implica reforçar la part econòmica i fer un pas endavant com a altaveu de les formacions emergents.

La Cultural i el Riubombori s’adhereixen a la plataforma “No Callarem”

El cartell enguany també incorpora el segell de la plataforma “No Callarem”, ja que l’entitat i el festival s’han sumat a la iniciativa per reclamar i denunciar la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol. “Creiem que com a escena musical i món de la cultura hem de donar suport a aquesta iniciativa”, expressava Enric Mercadé, membre de la Cultural Jordi Francolí, en relació a la reivindicació de la llibertat d’expressió.

Mantenint l’escenari i el format, el festival pretén seguir amb la seva essència característica fusionant, una vegada més, la música amb els productes de proximitat i l’art.