La Setmana de la Natura, que es commemora del 26 al 4 de juny, es viu a la Conca de Barberà amb diverses iniciatives als Boscos de Poblet i a Montblanc.

El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet va començar la celebració aquest diumenge amb la inauguració de l’itinerari per l’Alzinar de la Pena. La ruta, programada també amb motiu del Dia Europeu dels Parcs Naturals, recupera el traçat que el centre Excursionista Francolí va publicar en una guia l’any 1980. Les propostes als Boscos de Poblet continuen aquest diumenge amb una passejada tranquil·la que inclourà una sessió de ioga a càrrec d’Adrià Cabestany de Yoga’n’sun. L’activitat començarà a la Casa Forestal de Castellfollit.

D’altra banda, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà organitza des de l’abril les visites als molins fariners de Montblanc amb l’objectiu de donar a conèixer la tecnologia hidràulica i l’elaboració del pa. De fet, els assistents poden experimentar la tècnica amb diferents cereals, la molta, el llevat i el gluten per acabar fent el propi pa. La proposta, també inclosa en la Setmana de la Natura, permet descobrir el conjunt de molins declarats Bé Cultural d’Interès Nacional i es repetiran aquest dissabte 2 de juny i el pròxim 9 de juny de 5 a 7 de la tarda.