[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SKIDJsAf0VI?rel=0]

El grup de l’oposició a l’Ajuntament de l’Espluga presentarà al ple d’aquest dijous una moció que conté 10 propostes que pretenen revifar el teixit comercial al municipi.

Els 10 punts que Som Espluga posa sobre la taula començarien amb un cens dels locals comercials buits i l’estudi de la situació del comerç. A partir d’aquí, la coalició d’esquerres planteja un Pla d’Impuls del Comerç local dotat amb un mínim de 50 mil euros que s’haurien d’incloure en els pressupostos del 2019.

A partir del cens d’espais buits, es proposa la creació d’una borsa d’oferta i demanda de locals i estudiar possibles ajuts directes al lloguer. Entre les iniciatives, també s’hi inclou la necessitat de reivindicar els establiments històrics, els que tenen més de 50 anys, i revisar l’actual sistema de zona blava. El pla també proposa que s’estudiï la possibilitat d’implantar una moneda local.
Entre altres mesures, la moció insta a la regidoria de comerç a buscar subvencions a les quals es puguin acollir els establiments i planteja una bonificació puntual de les tarifes publicitàries de l’Espluga FM Ràdio que retroalimenti tant l’emissora com el teixit comercial.