[youtube https://www.youtube.com/watch?v=e8HrcvKQr48?rel=0]

L’Espluga ha celebrat aquest diumenge la tradicional Festa de la Santíssima Trinitat amb una jornada de devoció i propostes culturals organitzada per l’entitat més antiga de l’Espluga, la Germandat de la Santíssima Trinitat, que ja commemora els seus 141 anys d’història.

La celebració va començar amb l’homenatge als primers fundadors de l’entitat amb l’ofrena floral a la placa commemorativa ubicada al pati de l’Antic Hospital de l’Espluga. A continuació, la devoció va continuar a l’ermita del municipi amb la missa en honor a la Santíssima Trinitat, coincidint amb la festivitat.

En acabar, els gegants i els nans de la Germandat van donar el primer toc festiu de la jornada que va seguir amb el dinar popular. El concert de música tradicional catalana i la ballada de sardanes van tancar la jornada.