El Centre de Dia de Blancafort entrarà en funcionament a partir d’aquest 15 de juny. Després de diversos anys a l’espera, ara obrirà les seves portes de la mà de la Fundació Serveis de Suport amb 10 places públiques i 15 d’acreditades amb possibilitat d’ajuts públics.

Amb la sessió delegada a un any, la Fundació Residom posarà en marxa el centre del dia a Blancafort, que també ha de donar servei a les poblacions de l’entorn. L’objectiu és el d’oferir atenció al pacient durant 12 hores diàries els 365 dies de l’any i amb serveis que van més enllà dels del Centre de Dia. La fundació proposa servei de menjador, atenció domiciliària, tallers d’estimulació cognitiva, gimnàstica de cadira, serveis de fisioteràpia, podologia i servei de psicologia.

L’equipament encetarà la seva activitat una dècada després de la redacció del projecte. L’edifici, que també inclou el Casal de la Gent Gran de Blancafort, es va construir l’any 2011 i va ser la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, qui va inaugurar oficialment les instal·lacions el novembre del 2016. L’obra, dissenyada per l’arquitecte Guillem Carrera, va superar el milió d’euros i en els darrers 4 anys només ha estat en funcionament el Casal de la Gent Gran.

ENTREVISTA: L’Alcalde de Blancafort, Magí Baltà, valora l’obertura