A un any per a la celebració de les pròximes eleccions municipals, aquest divendres la coalició d’esquerres Som Espluga ha presentat el seu mètode de treball i objectius per als comicis del 2019.
 
El grup de Som Espluga ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar com encara els 12 mesos previs a les eleccions municipals. El grup de l’oposició ha assegurat que ja estan treballant en les propostes per al programa electoral, el codi ètic i el pla de govern. Però d’entrada han destacat que encara no volen parlar de candidats, sinó que aposten per consolidar l’equip i el projecte. 
 
ÀUDIO: Josep M Vidal, regidor de Som Espluga, exposa la prioritat
Els regidors han exposat que estan desenvolupant trobades obertes de forma regular amb tot el grup al voltant de temàtiques concretes, això sota l’assessorament de persones enteses en els temes. En aquesta línia, les polítiques d’habitatge per combatre el despoblament, el comerç local, l’atenció a les persones o la cultura seran alguns dels eixos principals del programa de la coalició d’esquerres.

Pel que fa a la tria dels candidats i candidates, esperen fer la llista amb consens, però també obren la porta a unes possibles primàries. Durant la roda de premsa també han mirat enrere per fer balanç de l’actual legislatura. Som Espluga recorda que van guanyar les eleccions, tot i que el pacte d’Antonio Vendrell regidor de CP – PSC amb Convergència i Unió ha permès governar l’equip de David Rovira.En tot cas, consideren que l’oposició que estan fent és propositiva i han posat sobre la taula dues xifres, el grup hauria fet un total de 100 propostes i 380 preguntes en els plens municipals dels darrers 3 anys. A partir d’aquí, esperen confeccionar un equip sòlid, potent, engrescador i amb una barreja de joventut i experiència que permeti assumir al capdamunt de l’Ajuntament.