[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iGLOegH1zJk?rel=0]

La novel·la El Camí de les Aigües de l’escriptora Carme Martí cobrarà vida en forma de ruta literària. Aquesta és la proposta d’Òmnium Cultural per aquest diumenge a l’Espluga de Francolí on es farà un itinerari al voltant de diversos escenaris de la història per conèixer el pas de la Guerra Civil i postguerra a la Conca de Barberà.

El Camí de les Aigües, a més a més de donar nom al llibre, és el recorregut que uneix l’Espluga amb el nucli de Les Masies, a la vora del Monestir de Poblet. Des de la publicació de la novel·la, diversos lectors i lectores ja han visitat els escenaris destacats de la història i ara és Òmnium Cultural qui aquest diumenge fomentarà l’itinerari amb una ruta literària.

La ruta, que té un preu de 8 euros o 20 amb el llibre, començarà a dos quarts d’11 del matí al Museu de la Vida Rural i en la seva primera part recorrerà diversos punts del nucli històric de l’Espluga, com per exemple el passeig Canyelles, el barri del Capuig i el de la Font Major o la Font Baixa. D’altra banda es visitarà el nucli de Les Masies per veure l’escenari del comiat de les Brigades Internacionals, l’actual Alberg Jaume I, o bé l’antic hospital de sang situat a l’Hotel Monestir.