La Raíz, Els Catarres, Roba Estesa, Senyor Hoca i Gemma Humet són els darrers noms que completen les propostes de l’Acampada Jove 2018 que se celebrarà a Montblanc del 19 al 21 de juliol. El cartell es va presentar aquest dijous a la Sala Boveda de Barcelona, amb les actuacions de les últimes confirmacions d’Auxili i Germà Negre.

Després d’onze anys als escenaris, La Raíz torna a l’Acampada Jove en la seva última gira Nos volveremos a ver, abans d’aturar-se indefinidament. Els de Gandia han participat de diverses edicions del festival amb el seu mestissatge de rock, ska, reggae i rap. Els Catarres també tornaran a fer ballar tots els acampats i acampades a ritme de pop-folk presentant el seu quart disc Tots els meus principis.

Al seu torn, Roba Estesa torna a l’Acampada Jove amb el seu feminisme combatiu i la seva fusió de folk, rumba i cançó tradicional amb el seu darrer disc Desglaç. El festival ha anunciat dues confirmacions més que seran a Montblanc per primera vegada: el grup de hip-hop Senyor Oca que portarà les seves cançons de rap de la terra amb missatges de crítica social. I la terrassenca Gemma Humet, que estrenarà el nou escenari del festival.

“Resistència, Lluita i Llibertat”

Durant l’acte celebrat a Barcelona, l’organització també ha donat a conèixer el lema de l’edició d’enguany, ‘Resistència, lluita i llibertat’ com a resposta al moment polític i social que viu el país. El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha explicat que “un cop més es demostra la manca de democràcia davant la persecució de la llibertat d’expressió en l’Estat espanyol”. En aquest sentit, Morales ha afegit que “l’Acampada Jove és un espai de reivindicació on no s’obliden les persones que pateixen aquesta vulneració dels drets, com és el cas dels presos polítics o com el músic Valtonyc que ha hagut de marxar a l’exili”.

El cartell de la 23à edició de l’Acampada Jove es converteix d’aquesta manera en el que ha aplegat més bandes al llarg d’aquets anys, format per Buhos, VadeBo, Sense Sal, Ebri Knight, Tremenda Jauría, Setrill, Valtonyc, Txarango, Smoking Souls, Porto Bello, Xavi Sarrià, Germà Negre, Prozak Soup, Talco, Doctor Prats, Koers, Auxili, Assekes, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Suu, La Raíz , Els Catarres, Roba Estesa, Senyor Oca i Gemma Humet.

L’Acampada Jove, el festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc per desè any consecutiu a Montblanc el 19, 20 i 21 de juliol.