Els carrers i places de Vimbodí i Poblet s’ompliran aquest dissabte de desenes de participants del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer que arriba a la tercera edició incorporant un nou premi i incrementant la dotació econòmica dels reconeixements.

La cita, celebrada en homenatge als artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946), ja compta amb una trentena de preinscrits, una xifra que encara pot crèixer. Aquesta vegada el certamen inclou, per primera vegada, el premi “Vila vidriera”, dotat amb 700 euros, que reconeixerà aquella la millor obra en què es referenciï la tradició vidriera de Vimbodí. A més a més, també s’ha augmentat la dotació econòmica de la resta dels premis, passant a tenir un primer premi de 700 euros, 500 per al segon i 300 per al tercer.

Els participants es repartiran per nombrosos racons del poble i també del Monestir de Poblet a partir de les 9 del matí quan es podran formalitzar les inscripcions, que són gratuïtes. Els pintors i pintores tindran temps per acabar l’obra fins a les 2 del migdia i, enguany, els premis es lliuraran a les 6 de la tarda al Centre Cívic municipal, fins llavors els treballs estaran exposats en aquest mateix espai.

El jurat del concurs està integrat per Àlvar Calvet, artista i professor a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; Ilona Frijhoff, pintora i experta en l’art i la història del monestir de Poblet; Francesc Farré, responsable de l’escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet; Josep M. Potau, fotògraf, restaurador i nét del pintor Joan Potau, i Albert Garcia, regidor de Festes de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.