[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yVfBBOj5cqA?rel=0]

Una trentena de persones van participar, aquest dimecres, a la segona sessió de debat per definir el pla estratègic de la Conca de Barberà des d’ara i fins al 2025. La primera sessió es va celebrar a Santa Coloma, i la d’aquest dimecres va tenir lloc a Montblanc.

Els participants a la sessió van aprofundir en la idea del pla estratègic i van participar en una sessió de treball dirigida per l’empresa Ceres, encarregada de gestionar aquest procés participatiu. Els assistents es van dividir en tres grups per debatre sobre tres idees concretes: territori, social i econòmic. A cada grup, els participants van aportar idees sobre cada un dels àmbits i després les van posar en comú. D’entrada, i per parelles, els assistents havien d’aportar dues visions positives de la comarca d’aquí a 5 anys, i també dues de negatives.

La sessió es va acabar amb una cloenda on cada grup va exposar les seves conclusions per posar-les en comú amb la resta. El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, va destacar que «estem molts contents de les aportacions que s’han fet i de la gent que hi ha participat, hi han hagut coses molt interessants», i afegeix que «volem que entre tots definim el futur de la nostra comarca, estarem atents a totes les propostes».

Benet també va destacar que l’objectiu és tenir redactat el document del pla estratègic al setembre per tal que al pressupost de l’any vinent del Consell Comarcal ja es puguin incloure algunes de les mesures que hagin sortit d’aquest procés participatiu.

A banda de les sessions de debat, s’ha creat també una enquesta online on els ciutadans poden també aportar idees per al pla estratègic de la comarca.