Diverses formacions de l’escena musical independent han sonat aquest dissabte al Casal de Santa Coloma de Queralt en la que ha estat la cinquena edició del Festival Maig. La cita musical, amb Delafé com a principal reclam, va canviar la ubicació a causa de la pluja, però va tancar amb unes 300 entrades venudes.

Una de les particularitats d’aquesta edició d’aniversari va ser el canvi d’escenari, a causa del mal temps, traslladant així el festival de Sant Gallard, un petit nucli de Les Piles, fins a Santa Coloma. De fet,  ja d’entrada, el municipi havia de rebre alguns dels concerts coincidint amb la proposta Som Terra de Festa i que va arrancar amb l’actuació de  Sara Roy i Maria Farrés. 

També a Santa Coloma, en un Casal vestit per a l’ocasió, dissabte a la tarda es van viure la majoria dels concerts. Adrià Foix i Carla Sendra van ser els encarregats d’encetar la tarda, mentre que el relleu el va prendre Alavedra, en substitució dels madrilenys Autumn Comets.  Ja al vespre, va arribar el torn de la banda barcelonina Ofiura. El cap de cartell i principal reclam del festival, Delafé, va començar la seva actuació a les 10 de la nit, moment en què es va concentrar una major afluència de públic. Finalment, Te jodes y bailas i Serial Killers van tancar la nit del festival.

Els organitzadors valoren positivament l’entrega d’aquest 2018 i destaque que s’ha assolit el rècord de vendes. Tot i això, el director, Jordi Aldomà, considera que la línia a seguir ha de ser la de mantenir l’essència de petit format del festival, proposant una oferta musical no habitual al territori.

ÀUDIO: El director del festival parla del futur de l’esdeveniment