Les propostes del Museu de la Vida Rural per celebrar el Dia Internacional dels Museus van atreure aquest dissabte 1.200 persones al llarg de la jornada. «La festa del museu», com així ja s’ha batejat, va omplir de vida tots els racons del centre, tant de dia com de nit.

De dia i amb l’amenaça de la pluja, a dos quarts d’onze del matí l’equipament de la Fundació Carulla a l’Espluga de Francolí obria les seves portes amb la possibilitat de ser visitat de franc i amb múltiples activitats per davant. La pluja del migdia no va espantar els primers visitants, per bé que el gruix majoritari del públic es va registrar a partir de les 6 de la tarda.

Cultura, música i gastronomia al MVR

Gairebé cap espai buit per veure l’espectacle infantil de la Factoria BRAM sobre el canvi climàtic era un dels símptomes que la jornada superaria les expectatives. Tant és així que la visita comentada prevista a l’exposició «The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la» es va haver de triplicar per donar cabuda a l’alta demanda. Un dels altres plats forts va ser el cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula Las uvas de la ira i el debat amb Jaume Rouras, director de Mediapro, i l’historiador Andreu Mayayo.

La nit va arribar amb l’actuació de Leitmotiv, la formació de la comarca encarregada de completar el dia a ritme de jazz. La música i el maridatge dels vins de la DO Conca de Barberà amb productes del territori van ser el darrer reclam que va arrodonir una jornada que va cloure a la una de la matinada. De fet, després del concert, desenes de persones seguien recorrent els diversos espais del MVR. Pel que fa al perfil del visitant, el públic familiar va tenir un pes important  i l’organització calcula que unes 600 persones van participar en les activitats de la tarda i del vespre.

«El museu com a espai de nit funciona», confirma ara la directora del MVR, Gemma Carbó, qui ha destacat el ventall d’edats que va visitar l’equipament al llarg del dia i se sent satisfeta perquè, assegura, tothom hi va poder trobar el seu espai i la seva activitat. «Ens ha ajudat a confirmar cap a on volem anar, no només de cara l’any vinent, penso que el pròxim repte ja és l’estiu, és també una època de l’any en què han de passar coses en aquest espai», ha expressat la directora del museu.